Arts Corporals
L’art corporal és un estil marcat en l’art conceptual, de gran relevancia en els anys 1960 a Europa y també, en especial als Estats Units. Es treballa amb el cos com a material plàstic, es pinta, es calca, s’enbruta, es cubreix, es retorç… el cos es el motlle del treball artístic. Sempre es sol realitzar a mode de acció o performance, amb una documentación fotogràfica o vidiogràfica de l’exterior.

El circ en les arts corporals.

El Circ, en les arts corporals




El circ és un art viu que segueix present en el llindar del segle XXI gràcies a l'esforç d'un nombrós grup de col•lectius que van iniciar fa uns anys la seva renovació amb esperit de canvi i noves aportacions tècniques.


Les noves produccions estan fent que el concepte de circ clàssic es vagi modificant , en aquests moments tenir certs indicadors que ens aproximin als detalls d'aquesta evolució cap al circ contemporani.
L'evolució de l'art del circ ho aproxima a l'àmbit de l'Educació Física, per l'accent que posa en el treball corporal, a diferència d'altres èpoques en les quals predominaven els nombres amb animals (domatge, ...), amb objectes ( il·lusionisme,...), o propostes exhibicionistas (malformacions..)



A l'augmentar els aspectes de teatralidad i la incorporació del simbolisme de la dansa ,el circ s'acosta al camp de l'expressió a través del cos molt més que en els seus inicis on   predominava "el més difícil encara".
 


Les produccions artístiques circenses han anat acreixent un llegat històric-cultural, que ens permet igual que ho fan manifestacioones artístiques corporals amb substrat corporal (teatre gestual, dansa, manyaga,...) extreure continguts adaptables a un objectiu educatiu. Aquests continguts poden desenvolupar-se a través d'unitats didàctiques constituïdes al voltant del circ com centre d'interès




El circ ésespectacular
0 comentarios:

Publicar un comentario

Si t'ha agradat l'escrit i vols fer-ne alguna observació pots deixar el teu comentari a continuació.

Followers

Mi lista de blogs

Datos personales